Lefkada Villas
English Ελληνικά Deutsch Français Italian

Δραστηριότητες

Wind Surf:

Η Λευκάδα είναι ένας παράδεισος του windsurfing. Η παραλία της Βασιλικής που βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης και στις δέκα καλύτερες του κόσμου.

Κάθε καλοκαίρι, λόγω ειδικών συνθηκών στην περιοχή, ο θερμικός αέρας εμφανίζεται και δυναμώνει σταθερά από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα.

Η δύναμη του αέρα κυμαίνεται από τα 4 με 5 bft. έως και τα 6-7.

Η Βασιλική είναι ιδανικό μέρος  για όσους θέλουν να εξασκηθούν στο slalom και στο freestyle με συνθήκες side shore. Υπάρχουν πολλές σχολές και εξειδικευμένα καταστήματα για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους.

Στη Βασιλική κάθε καλοκαίρι γίνεται και φεστιβάλ θαλάσσιων αθλημάτων με αθλητές και θεατές απ’ όλο τον κόσμο.

Καταδύσεις:

Σε όλη την Λευκάδα υπάρχουν και λειτουργούν οργανωμένα Καταδυτικά Κέντρα, τα οποία οργανώνουν καταδυτικές εκδρομές και προσφέρουν βοήθεια και γνώσεις για κατάδυση γνωριμίας (discover scuba), βαθιές καταδύσεις, καταδύσεις σε τοίχο, μαθήματα πρώτων βοηθειών, εξερεύνηση της χλωρίδας και πανίδας.

Στην Βασιλική λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο καταδυτικό κέντρο, ενώ ο υποθαλάσσιος πλούτος του κόλπου της Βασιλικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες.

Ιππασία:

Στην Βασιλική, υπάρχει και λειτουργεί Ιππικός Όμιλος με την επωνυμία “ΝΙΚΟΣ” όπου φιλοξενούνται 20 άλογα μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

 Υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό για μαθήματα Ιππασίας αρχάριων ή προχωρημένων (για παιδιά και μεγάλους). Τα οποία είναι στην θεωρία και με πρακτικές ασκήσεις. Η περιοχή προσφέρεται για βόλτες στον κάμπο και την παραλίας της Βασιλικής.

Ακόμη, στο λιμανάκι της Βασιλικής,  υπάρχει άμαξα για διαδρομές και ξεναγήσεις στην περιοχή.

Περιπατητικές Διαδρομές:

Η ορεινή Λευκάδα φημίζεται για την πλούσια βλάστηση, τα όμορφα μονοπάτια, τις χαράδρες, τα φαράγγια, και θεωρείται ιδανική για περιπάτους και εκδρομές.

Ωραίες διαδρομές θεωρούνται από την Βασιλική προς το Αγιοφύλι, η διαδρομή προς το φαράγγι της Μέλισσας, οι καταρράκτες του Νυδριού, το φαράγγι στο Δημοσάρι και στο δάσος των Σκάρων.

Πιο αναλυτικά, οι πιο όμορφες περιπατητικές διαδρομές στη Λευκάδα, είναι:

 • Από το χωριό Χορτάτα, στα Σταυρωτά (υψόμετρο 1.141μ) και το οροπέδιο Εγκλουβής.
 • Από το χωριό ΄Αγιος Ηλίας προς Σταυρωτά και οροπέδιο Εγκλουβής.
 • Από Εγκλουβή προς Άγιο Δονάτο.
 • Από το χωριό Νικιάνα προς Σκάρους.
 • Από Βλυχό προς περιοχή Γένι και Αγία Κυριακή.
 • Από Νυδρί στο φαράγγι Δημοσάρι.
 • Από Κάβαλο στο φαράγγι της Μέλισσας.
 • Από Καρυά στο λιβάδι Καρυάς – Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη.
 • Από το Φρύνι στην Ι.Μ. Φανερωμένης.
 • Από Χαραδιάτικα στο Φαράγγι Αλάτρου.
 • Από Παλαιοκατούνα στο Νιοχώρι.
 • Από Βουρνικά στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη στο Ροδάκι.
 • Από Σύβρο στο Σπήλαιο Καρούχα.
 • Από Μαραντοχώρι στην Αμμούσα.
 • Από Δράγανο στο Γυαλό.
 • Από Αθάνι στους Εγκρεμνούς.
 • Από ΄Αγιο Πέτρο προς Ρουπακιά
 • Από Σπαρτοχώρι Μεγανησίου στον Αγιο Ιωάννη.
 • Από Κατωμέρι Μεγανησίου στον Αθερινό.
 • Λευκάδα - Κάστρο - Γύρα - Λευκάδα (δρόμος που περικλείει τη Λιμνοθάλασσα στο Δήμο Λευκάδας).
 • Από τον Κάλαμο στην Επισκοπή

Ποδηλασία:

Η Βασιλική αλλά και ολόκληρο το νησί της Λευκάδας, προσφέρεται για ποδηλασία. Υπάρχουν υπέροχες διαδρομές στον κάμπο της Βασιλικής και στα γύρω χωριά ενώ για ορεινή ποδηλασία στα καταπράσινα βουνά και τα γραφικά χωριά του νησιού. Υπάρχουν στην Βασιλική, στο Νυδρί και την Λευκάδα,  οργανωμένα club με προγράμματα ποδηλασίας αλλά και  γραφεία ενοικίασης για αυτόνομες διαδρομές. Οι πηγές της Κερασιάς κοντά στην Βασιλική, το χωριό Χαραδιάτικα, το Δημοσάρι με τους καταρράκτες, το δάσος της Δάφνης στο Σύβρο, θεωρούνται ιδανικοί προορισμοί για Mountain Bike.

Παραπέντε – Αερολέσχη:

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) είναι μια απλή και ευχάριστη μορφή πτήσης. Υπάρχει η απογείωση από μια βουνοπλαγιά και μέσω των ρευμάτων του αέρα η πτήση χαμηλώνει και η προσγείωση γίνεται στην όμορφη παραλία ΄Κάθισμα΄. Η εμπειρία είναι μοναδική και η πτήση γίνεται με διπλό αλεξίπτωτο και έμπειρο χειριστή. Επίσης στην πόλη της Λευκάδας λειτουργεί πολλά χρόνια Αερολέσχη για όσους  αγαπούν τα υπερελαφρά αεροσκάφη και τον αερομοντελισμό.  Υπάρχει δυνατότητα όσοι το επιθυμούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να δουν όλο το νησί από ψηλά κάνοντας μια ωραία πτήση.

Ιστιοπλοΐα – Kite surf – Θαλάσσια σπορ & Παιχνίδια : (σε 1 κατηγορία)

Ιστιοπλοΐα:

Στις μέρες μας, αυτοί που ανακαλύπτουν μια «άλλη Λευκάδα» χρησιμοποιώντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, είναι ολοένα και περισσότεροι...Το νησί της Λευκάδας κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους σύγχρονους Ροβινσώνες, με τους εντυπωσιακούς όρμους, τα γραφικά ψαροχώρια και τις κάτασπρες αμμουδιές του, πολλές από αυτές απροσπέλαστες από την στεριά.

Kite Surf:

Το kitesurf προέρχεται από το συνδυασμό πολλών άλλων αθλημάτων (windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding) και από μια άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φυσική εξέλιξη του windsurfing, αφού η χρήση ελαφρύτερου εξοπλισμού προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στον αναβάτη.

Θαλάσσια σπορ – Παιχνίδια:

O όρμος της Βασιλικής,  εκτός από παράδεισος των σέρφερ έχει στην υπήνεμη δυτική πλευρά «συνθήκες λίμνης», όλες τις ώρες της ημέρας. Συνθήκες ιδανικές για την διενέργεια θαλάσσιου σκι και θαλάσσιας σανίδας. Σε αυτή την πλευρά του όρμου, σε ένα περιβάλλον που τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, βρίσκεται σχολή θαλασσίων σπόρ που μυεί τους επισκέπτες στα μυστικά του σκι και της σανίδας (wake board). Ακόμη και όσοι δεν είναι λάτρεις των σπόρ, μπορούν να παίξουν με τις σαμπρέλες, την μπανάνα, το fly-fish ή να δουν τον όρμο από ψηλά απολαμβάνοντας μία πτήση με το αλεξίπτωτο θαλάσσης.

Το μετάλλιο της trivago δείχνει την καλή δημοτικότητα μας
Top Hotels Λευκάδα
Greek Breakfast
Visit Us On Facebook Visit Us On Twitter Visit Us On Google Plus Visit Us On Green Key